Atraktivne lokacije

Nacionalni Park Plitvička jezera

smjestaj-plitvicka-jezera-hotel-parkSvako godišnje doba na Plitvičkim jezerima priča svoju priču bojama, zvukovima, šumom slapova, mirisima, tišinom i životom. U čarobnom zelenilu šuma, livada i travnjaka niže se biser od šesnaest modrozelenih jezera, međusobno povezanih kaskadama i prštavim slapovima. U svakom kutku bujne vegetacije krije se dom mnogobrojnih vrsta ptica, leptira i divljači. Ne postoje riječi kojima se može opisati sva ta ljepota i sklad, stoga dođite, osjetite i doživite djelić iskonske, netaknute prirode.

 

 

Nacionalni Park Sjeverni Velebit

Istražujući prirodne ljepote sjevernog Velebita, odsjednite u prelijepom hotelu Park Exclusive u OtočcuPark je ispresijecan brojnim planinarskim stazama, od kojih je najpoznatija Premužićeva staza. Staza prolazi kroz najljepše i najzanimljivije dijelove sjevernog Velebita. S planinskih vrhunaca pruža se prekrasan pogled na Jadransko more i otoke Pag, Rab, Goli, Prvić i Krk, te na ličko zaleđe s kontinentalne strane. Kulturna baština parka očituje se u brojnim ruševinama starih stočarskih stanova, kuća i suhozida. U sklopu parka nalaze se još botanički rezervat “Visibaba”, botanički rezervat Zavižan-Balinovac-Velika kosa i poznati Velebitski botanički vrt.

 

 

Nacionalni Park Paklenica

park paklenica apartmani hotel park otocacNa cijeloj dužini, od Senja do Zrmanje, doline Velike i Male Paklenice jedini su prekidi kontinuiteta cjelovite primorske padine Velebita. Kanjonske doline uz more, a prema unutrašnjosti šire doline uvukle su se do pod najviše Velebitske vrhove, a njihovim koritima teku i jedini potoci velebitskog primorja. Tu se nalazi i najpoznatija alpinistička točka u Hrvatskoj. Od nekoliko većih speleoloških objekata u Nacionalnom parku najljepši je Manita peć u donjem dijelu Velike Paklenice. Istražena dužina ove spilje je 175 m, s impresivnim dimenzijama podzemnih dvorana. Na području Nacionalnog parka postoji oko 150 km planinarskih staza i putova.

 

Hrvatski centar za autohtone vrste riba i rakova

hrvatski-centar-za-autohtone-vrste-rakova-i-riba-hotel-park-otocac-smještaj-u-hoteluHrvatski centar za autohtone vrste riba i rakova krških voda nalazi se na izvoru Kostelke, pritoke rijeke Gacke u Ličkom Lešću.
Centar se bavi uzgojem autohtone vrste potočne pastrve koja od davnina živi u Gackoj. Program za posjetitelje je edukativnog karaktera, a prilagođen je svim uzrastima.

 

 

Velebitsko utočište za mlade medvjede

utociste-za-medvjede-lika-hotel-park-exclusive-otocacUtočište za mlade medvjede u selu Kuterevo je mali kozmos mira, zvukova prirode i sela, te zelenila. Ovakvo Utočište koje brine za medvjeđu siročad prvo je takve vrste i zasada jedino na svijetu. Dođite. Udahnite velebitski zrak. Odmorite oči na zelenilu ovog dijela tihe gorske Hrvatske. Oslušnite zvukove prirode, pogledajte medvjediće u igri i uživajte.

 

 

Svetište Majke Božje u Krasnu

svetiste-majke-bozje-krasno-hotel-park-otocacVjerski turizam možemo izdvojiti kao poseban turistički trend, sve više raširen zadnjih godina. Svake godine u mjesecu srpnju (od 13. – 16. srpnja) u Kuterevo hodočasti sve veći broj vjernika Majci Božjoj od Karmela, kako bi počastili Kraljicu Mira i obnovili zavjet Ijubavi i vjere. Dok na dan 15. kolovoza veliki broj vjernika posjećuje veliko svetište Majke Božje u Krasnu.

 

 

Vrila Gacke

vrila-gacke-hotel-park-exclusive-otocacGacka na svoja dva velika , pored još tridesetak malih , vrila Tonkovićevom , Majerovome i Klanac vrilu tiho izbija iz podzemlja, tvoreći okasta plavetna jezerca na čijim se rubovima ljudska ruka napravila u prošlosti, tko zna kada prve mlinove.
Osim što možete vidjeti mlinove,također možete osjetiti miris svježe mljevenog brašna te okusiti bezbroj tradicijskih proizvoda poput šljivovice, sira, meda, pastrve i drugih delicija ovog kraja. Nisu samo mlinovi atrakcija u Sincu. „Stupe” za stupanje sukna i „koši” za valjanje biljaca su jednako velika atrakcija , tim više što su još uvjek u svojoj iskonskoj i primarnoj uporabi.

 

Memorijalni centar Nikola Tesla

nikola-tesla-muzej-hotel-park-exclusive-otocacPod upravom Muzeja Like Gospić, kao posebna, ali pripadajuća jedinica nalazi se Memorijalni centar “Nikola Tesla”. Memorijalni centar je zamišljen da objedinjuje više disciplina, kao što su znanost, turizam itd. Koncept memorijalnog centra je koegzistiranje raznih sadržaja, rodna kuća i pripadajući objekt, crkva Sv.Apostola Pavla, kameni spomenici i dr.