Sportske aktivnosti

Ribolov na rijeci Gackoj

ribolov na rijeci Gackoj - Hotel Park Exclusive OtočacRibolovni turizam je u svijetu jedan od najrazvijenijih oblika turizma. Dolina Gacke okružena pitomim brdima u podnožju mitskog Velebita punog endemskog bilja i cvijeća; mnogobrojni izvori čiste vode i rijeke bogate ribom bez gradskog i industrijskog onečišćenja, uz slobodan pristup svakom dobrodošlom gostu – impresionirat će svakog posjetitelja.

Rijeka Gacka je jedna od najcjenjenijih i najpoznatijih pastrvskih voda u Europi i svijetu. Gacka je izuzetno bogata biljnim i životinjskim svijetom. Biljna vegetacija je bujna zbog povoljne temperature vode, ugodnog kemijskog sastava, muljevitog dna i umjerenog toka vode. Podvodno bilje raste tijekom cijele godine, ali ipak intenzivnije u toplijem periodu. Poznato je 25 vrsta bilja, od mahovina i algi, pa do stabljikastog bilja.

Od ribljih vrsta, Gacka je upravo čuvena u svijetu po potočnoj pastrvi. Osim potočnih i kalifornijskih pastrva, u Gackoj živi i lipljan kao i neke druge vrste riba. Potočna pastrva u Gackoj raste oko pet puta brže nego u drugim rijekama kraškog područja, čemu posebno pogoduje optimalna temperatura vode sa malim godišnjim oscilacijama, bogatstvo kisikom, te blago alkalna kemijska struktura vode.

Tajna Gacke je u ostaloj fauni kojom obiluje. Poznato je 17 vodenih životinjskih grupa, odnosno organizama, koji obilno nastanjuju cijeli tok rijeke i čine osnovnu hranu potočnoj pastrvi, čemu ona može zahvaliti svoj neuobičajeno intenzivni rast.

Najkraće rečeno, Gacka je uistinu ribički raj.

Dođite i uvjerite se!

Lovni turizam

lovni-turizam-hotel-park-exclusive-otocacGrad Otočac je okružen visokim planinama, te je polazište za mnoge planinske izlete, a pogodan je za lovni turizam.

Lovišta naše županije, po broju i vrstama divljači, pripadaju među najbogatije na području Republike Hrvatske, a njihovo je bogatstvo dobro poznato i lovcima izvan granica, o čemu svjedoči njihov sve veći interes za organiziranim dolaskom na ove prostore.

 

Veslanje na rijeci Gackoj

veslanje-na-rijeci-gackoj-hotel-park-exclusive-otocacŠetnjom Gackom dolinom otkrit ćete nevjerojatne kreacije čovijeka i prirode. Sportovima i druženjima na rijeci Gackoj upravlja Kanu kajak klub ” Gacka”, te posjetiteljima nudi veslanje rijekom, plovidbe kanuima i kajacima. Najbolji način da upoznate čari netaknute prirode je da zaplovite prekrasnom rijekom Gackom.

 

 

 

Biciklizam

biciklizam-rute-hotel-park-exclusive-otocacMnogi zaljubljenici u vožnju biciklom dolaze i uživaju u ljepotama ličkog krajolika. Ukoliko izaberete ovaj smjer kretanja i on vas uputi u Liku zasigurno će vas iznenaditi iznimne ljepote bogatih šuma, pašnjaka i bistrih rijeka. Karte biciklističkih staza namijenjene su svim biciklistima, rekreativcima, obiteljima i svima koji uživaju u kretanju prirodom koristeći snagu svojih mišića.Uživajte u rekreaciji i druženju upoznavajući prirodne ljepote, kulturno-povijesne i etnološke vrijednosti Gacke doline.

 

Jahanje

jahanje-hotel-park-exclusive-otocacRazmišljate kako i gdje provesti vrijeme u prirodi? Doživjeti sinergiju s prirodom, eleganciju i ponos kakvi su samo konjima svojstveni? Ukoliko volite prirodu i konje, preporučamo da isprobate jahanje na autohtornim seoskim imanjima u obližnjim selima.

 

 

 

Tenis

tenis-u-otocu-hotel-park-exclusive-otocacŽelite se rekreirati i provesti ugodne trenutke s prijateljima, a k tome ste i ljubitelj “bijelog sporta”? Ako je vaš odgovor potvrdan, prepustite se nadmetanju i druženju na teniskim terenima koji vam stoje na raspolaganju u samom centru grada Otočca.

 

 

 

Off road

off-road-adventure-hotel-park-exclusive-otocacOff road u Gackoj poprima sve prepoznatljivije oblike organizacije i druženja. Želite adrenalinsku avanturu izvan uobičajenih prometnica i daleko od gradske vreve? Off road vožnja nudi upravo to! Ovisno o ruti, kroz naše off road programe doživjet ćete atraktivne prirodne, kulturno-povijesne i eno-gastro lokalitete na nov, uzbudljiv način. Uputite se u nezaboravnu avanturu!

 

 

 

Paragliding

paragliding-smjestaj u hotelu park exclusive otocacMeđu ekstremnim sportovima ovaj ima sve više poklonika. Za slobodno letenje ili padobransko jedrenje koristi se platneni padobran aerodinamičnog profila koji leti i slijeće uz pomoć vjetra, gravitacije te pilotove mišićne snage. Dobra oprema I pravilna obuka čine sport sigurnim.

 

 

 

Paintball

paintball-adventure-hotel-park-exclusive-otocacPaintball je postao prepoznatljiv kao jedan od najuzbudljivijih sportova. Centar je smješten u samom podnožju gorostasa Velebita. Privući će vas svježim velebitsko-ličkim zrakom, izvorskom vodom i nazaboravnom događajima na terenima centra. Igranje paintballa je doživljaj koji nećete nikad zaboraviti, stoga se odvažite i pokušajte.

 

 

 

Slobodno penjanje i umjetna stijena

penjenje-umjetna-stijena-hotel-park-exclusive-otocacSlobodno penjanje ili free climbing, avanturistički sport koji sve više postaje popularan. Svaki od uspona u našem kraju nagradjuje se jedinstvenim pogledom kakav se s ničim ne može usporediti. Ukoliko slobodno penjaje smatrate preopasnim, tu je i umjetna stjena na kojoj mozete testirati vase sposobnosti.

 

 

 

Quad

quad-hotel-park-exclusive-otocacIsprobajte voznju quad vozilima. Neponovljivo iskustvo puno adrenalina.

 

 

 

 

Streličarstvo

strelicarstvo - hotel park exclusive otocacStreličarstvo je sport kojim se uistinu mogu baviti i muškarci i žene svih starosnih razina.

Taj sport zahtijeva smirenost i koncentraciju, omogućava boravak i kretanje u prirodi.

 

 

 

Adrenalinski park

adrenalinski-park-hotel-park-exclusive-otocacAdrenalinski park je visinski poligon. Sastoji se iz različitih elemenata-zadataka i prepreka, koje mora sudionik proći.

Cilj ovih vježbi je savladavanje straha, vježba ravnoteže, motorike i koncentracije. Vrlo je zabavno i potpuno sigurno.

 

 

 

Jeep safari

jeep-safari-hotel-park-exclusive-otocacVozeći bijelim cestama obilaze se prirodne ljepote, zaustavlja se na točkama prelijepih vizura krajolika. To jee turistički izlet u kojem ćete uživati u predivnim pogledima, doživjeti nezaboravnu avanturu vozeći se terenskim vozilima i upoznati prirodnu i kulturnu baštinu na potpuno neuobičajen način.

 

 

 

Planinarenje

planinarenje-velebit-hotel-park-exclusive-otocacBez obzira da li ste običan izletnik, penjač, znanstvenik, istraživač, čovjek željan odmora, rekreacije, prirodnih ljepota, ljubitelj širokih vidika, mirisa cvijeća, šume ili se jednostavno veselite novim doživljajima, nudimo Vam upoznavanje prekrasnog krajolika i nezaboravno iskustvo.

 

 

 

Speleologija

speleologija-hotel-park-exclusive-otocacSpeleološki izuzetno zanimljivo područje jer ima puno ponora, izvora i neistraženih područja velikog potencijala. Velebit je raj za speleologe. Razlog tome su brojne, nedovoljno istražene jame, kao i vjerojatnost da ih je još mnogo neotkriveno. Međutim, za sad su dostupne samo izučenim speleolozima u prijavljenim i odobrenim ekspedicijama.